Ion Tiriac, tenismen


641
1 share, 641 puncte

Ion Țiriac este un fost jucător profesionist de tenis, jucător de hochei pe gheață, și actualmente un influent om de afaceri.
Între 1958 și 1964 a fost membru al echipei de hochei pe gheață a României, cu care a participat la Jocurile Olimpice de Iarnă din Innsbruck și la Campionatele Mondiale.

A câștigat împreună cu Ilie Năstase turneele de la Roland Garros, Foro Italico, Open Philadelphia Indoor, Monte Carlo Open, Open Suedia, Italian Open și Canadian Open, Arymehr Cup, alături de Guillermo Villas la Baltimore International și Nice International, Volvo International și, alături de Adriano Panatta, Campionatului Mondial de tenis, Sao Paolo. Țiriac a fost component al echipei României în Cupa Davis între anii 1959 și 1978, disputând trei finale.

Ion Țiriac este deținătorul licenței turneului de tenis „BCR Open Romania” din anul 1996. Între anii 1998 – 2004, a deținut funcția de Președinte al Comitetului Olimpic Român.

Ion Țiriac este de asemenea unul dintre cei mai bogați români, fiind proprietarul unui număr mare de firme în domeniul bancar, auto și cel al transporturilor. Este primul român care a intrat în lista Forbes a miliardarilor lumii.

Galerie foto


Îți place? Spune-le și prietenilor!

641
1 share, 641 puncte