Adrian Cioroianu, istoric, jurnalist


686
1 share, 686 puncte

Adrian Cioroianu, istoric, jurnalist
„Istoria rămâne cea mai frumoasă poveste“ este moto-ul cu care ne-a obişnuit Adrian Cioroianu în „5 minute de istorie “, emisiunea în care istoricul ne aduce în faţa ochilor poveşti reale, despre o lume reală – sau despre fantasmele românilor dintr-o epocă sau alta.
Spirit implicat şi cosmopolit, Cioroianu este, fără îndoială, un om cu multe înzestrări native: carismă, aviditate de cunoaştere, metodă de lucru, o apariţie agreabilă, un simţ al negocierii şi al dialogului. Sunt doar câteva dintre atuurile care l-au propulsat repede în elita universitară a României. Pe lângă profesoratul şi funcţiile importante din cadrul Universităţii Bucureşti, Adrian Cioroianu este şi ambasadorul României la UNESCO.
Istoric, jurnalist, eseist, Adrian Cioroianu este autorul volumelor de succes „Pe umerii lui Marx. O introducere în istoria comunismului românesc” (2005) şi „Geopolitica Matrioşkăi. Rusia postsovietică în noua ordine mondială” (2009).
Mesajul: Niciunul dintre românii de astăzi nu are niciun merit în privinţa Unirii din 1918, dar cu toţii avem responsabilitatea ca Unirea să dăinuie. Unirea se construieşte zi de zi, pentru că este un proces care doar a început în 1918, iar, din punctul meu de vedere, în zilele noastre nu este finalizat. Unirea presupune şi o maturizare, armonizare, iar din acest punct de vedere statul român este unul tânăr. Speranţa mea este ca peste 100 de ani să fim mai uniţi şi să greşim mai puţin.

Galerie foto


Îți place? Spune-le și prietenilor!

686
1 share, 686 puncte