Alex Ștefănescu, scriitor


643
643 puncte

„Sunt convins că România viitorului va fi una modernă, pe care o vor face tinerii din jurul nostru. De aceea, trebuie să avem mare grijă să-i educăm“, este crezul scriitorului şi criticului literar Alex Ştefănescu.
Scriitorul îi îndeamnă pe tineri să citească, să se îndrăgostească, să-şi trăiască viaţa frumos, bucurându-se de privilegiile pe care le oferă cultura, literatura şi arta.
Alex Ştefănescu este considerat singurul critic român contemporan care, metodic, conferă criticii caracteristicile unui „act de persuasiune”. El face uz de o veritabilă strategie de seducere a cititorului; limbajul este dezabstractizat, fară a-şi pierde însă competenţa şi precizia conceptuală; expresia critică, mereu dezinvoltă şi de multe ori memorabilă, are o anumita materialitate fragedă, fiind astfel uşor de receptat.
Este autor a peste 5.000 de articole de critică literară, a zeci de volume în diverse genuri literare și a unei lucrări monumentale „Istoria Literaturii Române Contemporane”.
Mesajul: Oamenii de valoare reprezintă identitatea unei țări. Identitatea culturală a unei țări nu este statistică, este reprezentativă: românii sunt așa cum sunt cei mai valoroși români. Am spus de mai multe ori, în România oamenii de valoare sunt o minoritate persecutată. Ei propun o exigenţă care incomodează. Eu am un mare respect pentru oamenii de valoare şi consider că trebuie răsplătiţi în timpul vieţii.

Galerie foto


Îți place? Spune-le și prietenilor!

643
643 puncte