Alexandru Tomescu, violonist


692
692 puncte

Simplitatea este cheia!

Ascultându-l pe acest mesager al muzicii clasice, de peste 30 de ani, o lume nouă se deschide. Unul dintre cei mai străluciți violoniști, Alexandru Tomescu este cunoscut pentru inițiativa sa de a schimba percepția care există în România asupra muzicii clasice. Și asta nu e tot!

Cu numeroase premii naționale și internaționale câștigate, este protagonistul a peste 200 de concerte și recitaluri susținute în cele mai renumite săli de spectacol din toată lumea. Iar dacă s-ar rescrie definiția viorii Stradivarius, pe care o mânuiește cu măiestrie, numele său ar fi sinonim perfect. În același timp, se implică în activități caritabile, cauze diverse și evenimente-pilot din lumea muzicală românească.

Mesajul:
Eu, ca artist și ca muzician, nu pot decât să sper că și generațiile care ne vor urma vor avea aceeași curiozitate, aceeași deschidere și aceeași plăcere în a se bucura de artă, de muzică și de aceste lucruri atât de minunate care vin să ne arate ce ne definește pe noi ca oameni, care tind să fie din ce în ce mai compleți și își caută dimensiunille ființei lor.

Galerie foto


Îți place? Spune-le și prietenilor!

692
692 puncte