Chris Simion-Mercurian, regizor


635
2 shares, 635 puncte

Chris Simion – Mercurian, este una dintre prezențele valului tânăr de artiști români care evoluează exclusiv în zona privată. Chris Simion – Mercurian este cunoscută în teatru ca un regizor de avangardă. Spectacolele ei reprezintă provocări atât pentru actorii cu care lucrează, cât şi pentru spectatorii care îi urmăresc poveştile. Până în prezent, a semnat regia la zeci de spectacole de teatru, producţii realizate atât în teatrul instituţionalizat, cât şi în teatrul independent. A lucrat cu cei mai importanţi actori ai scenei româneşti de teatru, precum şi cu actori tineri, debutanţi. Conduce prima companie de teatru privat din România, D’AYA, un proiect inovator, pornit la iniţiativa scriitorului francez Pascal Bruckner. Tot Chris Simion stă şi în spatele Festivalului de Teatru Independent „Undercloud”, care reuneşte cele mai apreciate spectacole de teatru independent, din România, dar şi de peste hotare.

Premii:
2004 – „Premiul pentru cel mai bun spectacol” pentru „Scaunele”, acordat de Alliance Française, urmat de turneu în India în opt oraşe.
2006 – „Premiul de Excelenţă” în Gala Antidrog, acordat de Guvernul României pentru spectacolul „Hell“.

„Fiecare dintre noi e uneori ca un vas gol și are nevoie de cineva care să vină să-i toarne puțină apă“. Sau, cum ar spune tot Chris, prin vocea personajelor sale, să-i umple cu ceva frumos pauzele providențiale dintre bătăile inimii.

Mesajul: E important să vezi partea plină a paharului și când paharul e gol! Cred că e important să vezi partea frumoasă din fiecare experienţă urâtă, pentru că există. Cred că ceea ce ne ajută să fim verticali sunt verbele care construiesc, pentru că eu cred cu toată fiinţa mea că suntem ceea ce facem, nu ceea ce spunem.

Galerie foto


Îți place? Spune-le și prietenilor!

635
2 shares, 635 puncte