Dumitru Dulcan, medic neurolog


688
688 puncte

Prof. univ. dr. g-ral (r) DUMITRU CONSTANTIN DULCAN, neurolog, autor de filosofie și metafizică
„Noi nu putem evolua fără o evoluţie spirituală, atât în planul artistic, intelectual, ştiinţific, dar, mai ales, în planul unei alte dimensiuni care sunt convins că există. Nici un popor nu ajunge la plenitudinea forţelor sale, dacă-l exclude pe Dumnezeu“, este crezul lui Dumitru Constantin Dulcan, unul dintre cei mai emblematici cercetători români.
Este cel care sondează, la propriu, corpul uman şi demonstrează cu argumente ştiinţifice indubitabile că materia şi spiritul formează un tot unitar. Cu acurateţea argumentului ştiinţific şi cu soliditatea unei vaste culturi, neurologul demonstrează lucruri simple şi complexe, în egală măsură: o inteligenţă superioară guvernează fiinţele şi energiile; trebuie să devenim conştienţi de influenţa noastră, pozitivă sau negativă; trebuie să schimbăm ceva în noi, la nivel mintal. Într-un cuvânt suntem interdependenţi.
„Am vrut să ştiu cine sunt, de ce exist? Încercând să răspund la aceste două întrebări, am pus sub acest semn întreaga mea operă, în două dimensiuni: profesională şi spirituală“, mărturiseşte neurologul.
Este autorul unui număr impresionant de lucrări ştiinţifice, monografii, articole, tratate medicale, dar şi literar-filozofice. Dulcan este născut în 1938, în localitatea Mârghia– Argeş.
Mesajul pentru generaţiile următoare: Un popor nu-şi poate exprima valorile, existenţa, stabilitatea decât prin unire. Cei 100 de ani, parcurşi de la Unire până astăzi, sunt o etapă de succese şi erori. Sper ca generaţiile care vin să înveţe mult din experienţa noastră, din trecutul nostru, din erorile noastre şi să le elimine. În definitiv, venim aici pentru a experimenta, pentru a ne crea o viaţă armonioasă, pentru a lăsa generaţiilor următoare exemple de urmat. Aş vrea ca modelele sociale pe care le vor elabora să fie în acord cu biologia lor, cu psihologia lor, pentru că un sistem social care nu satisface tiparul biologic şi psihologic al fiinţei umane este unul fără succes.

Galerie foto


Îți place? Spune-le și prietenilor!

688
688 puncte