Florin Călinescu, actor


661
1 share, 661 puncte

„Noi, românii, trebuie să învăţăm să trăim odată și odată!“ este mesajul lui Florin Călinescu pentru generaţiile următoare, parafrazându-l pe Mihai Eminescu care spunea „Nu credeam să învăț a muri vreodată”.

Arta spectacolului rămâne esenţa lui Florin Călinescu. Ca dovadă stau rolurile jucate în teatru, film şi televiziune. În 1981, apare în primul său film, „Ștefan Luchian”. S-a remarcat în emisiuni de divertisment, în care și-a valorificat umorul caustic și pofta de divertisment, dar și sarcasmul și talentul oratoric. A făcut istorie cu emisiunea „Chestiunea zilei”.
Actorul, care animă râsul, dar induce și seriozitatea, își aminteşte cu zâmbetul pe buze cum a ales comedia. „Când eram mic, am văzut măștile alea două ale teatrului și am întrebat de ce aia din stânga se strâmbă și plânge? Păi, pentru că e despre drame şi tragedii. A! Ok! Atunci mă interesează cealaltă din dreapta! Iar acuma duc lucrurile și mai departe și, dacă în primele 60 de secunde (nu 3 minute, cum ziceam înainte) de când intru eu în scenă, publicul nu va râde, atunci le dau banii înapoi și-o sticlă de vin!“.

Mesajul: Îmi amintesc cum discutau părinţii, despre cum au luptat pentru ţară bunicii şi străbunicii. Apoi, cum au traversat comunismul, apoi cum au întâmpinat democraţia. Așa, mi-am dat seama că și noi am devenit generaţii de sacrificiu, cu deosebirea că unele sunt în ţară, altele plecate în străinătate. Consider că individul este în centrul sistemului acreditat de istorie și civilizaţie. Dacă el nu-şi găsește drumul și calea, nu poate forma nicio societate. Omul tinde să se miște de colo-colo, până își găsește lumea individuală, pentru că viaţa este o chestiune individuală. Pentru a da un sfat generaţiilor următoare, îl parafrazez pe Mihai Eminescu şi spun „Noi, românii,trebuie să învăţăm să trăim odată și odată!“

Galerie foto


Îți place? Spune-le și prietenilor!

661
1 share, 661 puncte