George Mihăiță, actor


642
642 puncte

Mă bucur că pot să ofer publicului gânduri centenare!

Un etern adolescent cu umor exploziv, un mare actor de teatru și de film, director al Teatrului de Comedie, un magnet de aplauze ropotitoare. În două cuvinte: George Mihăiță.

Actorul a început cu dreptul! Rolul său din filmul-manifest “Reconstituirea” de Lucian Pintilie e deja legendă, iar filmul, cel mai bun film românesc din toate timpurile.

Și a continuat cu succes! De la revista “Salut”, cea mai iubită revistă românească de adolescenți din anii ‘90, până la premiul UNITER pentru cel mai bun actor într-un rol principal, de la decorația “Ordinul național Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, până la premiul Gopo 2018 pentru întreaga activitate.

Mai rămâne o singură întrebare: ”De ce ai dat, mă? De ce ai dat?”.

Mesajul:
“Mai există vreo 10 țări din Europa care aniversează Centenarul: vecinele noastre Ungaria, Cehia, Austria, Polonia, pe partea cealaltă, Lituania, Etonia, Estonia, Republica Moldova. Așa că, proaspăt în minte am Centenarul gândindu-mă la aceste Capitale care se unesc pentru o săptămână pentru a aniversa. Sigur că mă mai gândesc că Lucian Blaga avea 23 de ani în 1918, că Mihai Eminescu ar fi putut avea 68 de ani, dar mă gândesc și la ceilalți poeți care au trăit și au scris de Centenarul despre care vorbim: mă gândesc la Ion Minulescu, Nichita Stănescu, Marin Sorescu. O parte din aceștia sunt prezenți în repertoriul meu poetic și mă bucur că pot să ofer publicului gânduri centenare.”

Galerie foto


Îți place? Spune-le și prietenilor!

642
642 puncte