Marius Manole, actor


679
679 puncte

„Nu există viitor fără trecut. Trebuie făcut transferul de valori de la o generaţie la alta. Cred că trebuie să ne uităm în urmă şi să învăţăm, chiar şi din greşelile pe care le-au făcut înaintaşii. “, este de părere actorul Marius Manole, despre care Ion Caramitru spune că „ar umple şi singur sălile de spectacol“.
„De cele mai multe ori încerc să nu mint şi joc fiecare spectacol ca şi cum ar fi ultimul“, spune carismaticul actor care a dăruit totul teatrului.
A fost prezentator la radio şi la televiziune în Iaşi. A absolvit Universitatea de Arte „George Enescu“ din Iaşi, secţia Actorie, la clasa profesorilor Emil Coşeriu şi Cornelia Gheorghiu. Ulterior, a urmat cursurile Secţiei de Coregrafie de la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti. Are în palmares zeci de roluri în teatru şi film.
A primit premiul Uniter pentru „Cel mai bun actor în rol secundar“ , în 2016. În acelaşi an, a primit şi Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, categoria D, conferit de președintele țării.
Născut la Iaşi, în 1978, Marius Manole este în prezent actor la Teatrul Naţional din Bucureşti, însă are o mulţime de alte proiecte independente.
Mesajul pentru generaţiile următoare: Datoria celor de vârsta mea este de a căuta tineri inteligenţi, care vor să înveţe, să stăm alături de ei, să-i încurajăm, să le dăruim ce am învăţat noi din trecut, din prezent. Pe cei din generaţiile viitoare îi îndemn să gândească liber, să-şi asume opiniile, să caute să fie cât mai generoşi, ceea ce încercăm şi noi în fiecare zi.

Galerie foto


Îți place? Spune-le și prietenilor!

679
679 puncte