Matei Vișniec, poet și dramaturg


668
1 share, 668 puncte

N-am mai avut niciodată un portret atât de profund! 

Imaginează-ţi “Oraşul cu un singur locuitor”. Imaginează-ți “Frumoasa călătorie a urşilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt”. “Imaginează-ți că eşti Dumnezeu”. Un lucru este cert:  Matei Vișniec este după ‘90 autorul cel mai jucat în România, în București și în provincie, la radio și la televiziune.

Cu piese care se joacă în peste 30 de țări, 6 volume de poezie, 7 romane și numeroase piese de teatru în limba română și cea franceză, premii și distincții în două țări și în două culturi, Matei Vișniec circulă din Franța în România, la fel cum trece de la un gen literar la altul. 

Mesajul: Acum după ce ne-am văzut portretul mi se pare efectiv că sunt într-o situație de revelație pentru că m-am văzut pe mine însumi cu această tehnologie veche de 100 de ani, privit în interior.  N-am mai avut niciodată un portret atât de profund! Dar există aici o frumoasă metaforă care ați propus-o în acest proiect care leagă două epoci prin ideea de artă, de meșteșug și de memorie. Or suntem într-un moment în care trebuie tocmai să ne conservăm ceea ce avem: continuitatea, memoria dar și simbolurile – pentru că o societate are nevoie și de mituri,și de simboluri. Aceste 100 de portrete intră într-o zonă simbolistică de care, sincer, cred că avem nevoie.

Galerie foto


Îți place? Spune-le și prietenilor!

668
1 share, 668 puncte