Stere Gulea, regizor


649
649 puncte

Trebuie să ținem cont că suntem o verigă. Nu mai mult, nici mai puțin!

Cu un trecut personal frumos și, în același timp, abrupt, Stere Gulea se consideră dator să arate tinerilor lucrurile pe care le-a trăit și care influențează prezentul și viitorul. A condus Televiziunea Română, a fost profesor de film și a rămas o persoană foarte implicată social.

În filmele sale transferă pe ecran teme din viață cu respectul și corectitudinea față de evenimente, de nație, de istorie și de semeni. Acestea sunt valorile pe care le consideră cele mai importante.  “Piața Universității – România”, “Sunt o babă comunistă”, “Moromeții” și “Moromeții 2”, o continuare proaspătă a peliculei de 30 de ani, sunt toate în regia lui Stere Gulea. Inedit: lansat în An Centenar, “Moromeții 2” este considerat cel mai bun debut românesc din toate timpurile.

Mesajul: Istoria e foarte necesară! Să știi ce a fost, ce este în momentul în care trăiești și cu speranța că transmiți în viitor lucruri valabile.  Să încercăm să vedem că suntem o verigă dintr-un lanț. Fără veriga anterioară și fără cea care vine nu se poate face ceva, pentru că sunt rupturi, goluri, și, din păcate, istoria noastră a avut multe momente de goluri care ne dau sentimentul unor neîmpliniri sau al unor veșnice întrebări.

Galerie foto


Îți place? Spune-le și prietenilor!

649
649 puncte