Tudor Giurgiu, regizor și producător de film


670
670 puncte

Tudor Giurgiu, producător și regizor de film.
Perseverenţă, moralitate, prietenie, etica meseriei, dorinţa de a urca munții și a nu te da bătut sunt valorile şi principiile în care crede Tudor Giurgiu și despre care spune că l-au ghidat în carieră.
Este fondatorul TIFF, unul dintre cele mai mari festivaluri de film din lume. Lumea în care se simte cel mai bine este cea în care scrie scenarii, țese povești, găsește un unghi proaspăt pentru o istorie de mii de ani. Cu alte cuvinte, plănuieşte, produce, organizează, construiește, iar cu filmul „De ce eu?” se apreciază că a dat startul unui cinema cu impact social.
Regizorul a devenit cunoscut în lumea cinematografiei cu filme ca „Legături bolnavicioase” şi „De ce eu?”, fiind şi producator al peliculelor „Marele jaf comunist”, „Despre oameni şi melci” sau „Undeva în Palilula”
Mesajul pentru generaţiile următoare: „La 100 de ani distanță de Marea Unire, mi se pare că România e ușor confuză și societatea e într-un moment de cumpănă! E un conflict foarte mare între o tendinţă aşa conservatoare şi una care vrea să împingă spre progres. Singurul lucru care mă preocupă e să fim suficient de generoşi şi de inteligenţi să ne dăm seama că lumea în care trăim are nevoie de mult mai multă grijă. Altfel, riscăm să forţăm lucrurile într-o direcţie nefastă. Îmi doresc ca generaţiile viitoare să aibă grijă de moştenirea pe care o lăsăm. Pentru un creator, lucrul cel mai perisabil e opera lui. Mi-aş dori ca filmele, creaţiile noastre să nu rămână uitate“.

Galerie foto


Îți place? Spune-le și prietenilor!

670
670 puncte