Viorel Mărginean, pictor


641
641 puncte

În România sunt foarte multe valori culturale, artistice, dar ele ar trebui să fie mult mai bine cunoscute decât sunt în acest moment.

Cu o vitalitate naturală ce nu s-a mai văzut, pictorul Viorel Mărginean este recunoscut în toate colțurile lumii artistice pentru păsările sale fantastice. Iubește mai ales coțofenele pe care le-a admirat încă de când era mic. De altfel, a copilărit pe dealurile Ardealului, cu păsările din Cenade aproape.

Cariera sa cunoaște în mod fericit cea mai înaltă apreciere profesională. De la director al Muzeului Național de Artă al României, la membru de onoare al Academiei Române. Pânzele lui, realizate într-o viziune panoramică, sunt monumentale și se bucură de același elogiu: au fost cumpărate de Ministerul Culturii și Ministerul Afacerilor Externe pentru a fi expuse în sediile ambasadelor României din marile capitale, se află pe simezele celor mai mari muzee din țară sau sunt incluse în zeci de colecții private din Europa.

Mesajul: Cred că în România trebuie să i se acorde culturii mult mai mult spațiu, mult mai multă atenție. Prin cultură oamenii devin mai buni, mai complecși, cunoscători a ceea ce îi înconjoară și atunci nu se gândesc la lucruri rele, negative, se gândesc la realizări frumoase. E bine să avem cât mai multe muzee și mai bine organizate, ca să arătăm ce capacități, ce realizări, ce valori artistice- culturale posedăm noi ca oameni, ca țară, ca europeni.

 

Galerie foto


Îți place? Spune-le și prietenilor!

641
641 puncte