Elisabeta Lipă, canotoare


644
644 puncte

Acestei țări îi lipsesc multe. Primul și cel mai important lucru: tinerii!

Este declarată cea mai bună canotoare a secolului XX. A primit cea mai înaltă distincție din canotaj. Și este primul canotor care a câștigat vreodată 8 medalii olimpice.

Elisabeta Lipă și-a creat o carte de vizită pur și simplu impresionantă: a fost de 25 de ori campioană națională, a câștigat 12 medalii la Campionatele Mondiale și a luat de 5 ori aurul Olimpiadelor.

Cu o vastă experiență profesională, crede cu tărie că tinerii au nevoie de o educație sănătoasă din care sportul e nelipsit. Adevărat! Avem de-a face cu o luptătoare în tot ce face dar, mai ales, o legendă a canotajului și a Jocurilor Olimpice.

Mesajul: Sportul oprește războaie! În sport socializezi și îți faci prieteni pe viață. Sportul îți face țara recunoscută în lume, atunci când auzi imnul intonându-se. Sportul este un domeniul atât de frumos și eu îndemn toți copiii către mișcare, pentru că tinerii noștri au nevoie de modele, iar noi avem nevoie de o generație sănătoasă, care să ne înlocuiască. Pentru asta e nevoie să învețe bine și să ia de peste tot ceea ce cred ei că îi ajută și, cel mai important, să revină în țară. Din nefericire, avem foarte puțini tineri care își doresc să rămână aici și avem copii care reprezintă altă țară în diferite competiții internaționale, ceea ce este foarte dureros pentru noi. Milioanele de oameni care au părăsit această țară frumoasă să revină și cu siguranță altfel va arăta România peste 100 de ani.

Galerie foto


Îți place? Spune-le și prietenilor!

644
644 puncte