Gabriela Szabó, atletă


685
685 puncte

Orice lucru pe care îl faci trebuie să-l faci cu foarte mare pasiune.

Multiplă campioană olimpică, mondială și europeană la atletism, Gabriela Szabo a fost numită cea mai bună atletă a lumii și cea mai bună sportivă a Europei. Inspiră prin cariera de succes și te bucuri să o cunoști!

A început cu performanțe deosebite la Campionatele Europene și Mondiale de juniori și a continuat cu multiple recorduri în competițiile de senioare: recorduri mondiale consecutive la probele de 2000 și 5000 de metri în 1998, respectiv în 1999, titlul olimpic în proba de 5.000 de metri în anul 2000 şi 3 medalii de aur de la Campionatele Mondiale în aer liber (1997 – 5.000 de metri, 1999 – 5.000 de metri, 2001 – 1.500 de metri).

Gabriela Szabo crede că dacă persoană îşi doreşte să facă performanță sportivă, renunţă la unele plăceri, rămânând fidelă unui stil de viaţă care presupune rigurozitate și disciplină. Este ceea ce a inspirat-o și în toate funcțiile ocupate și proiectele demarate după viața sportivă. De la Vice-Președinte al Federației Române de Atletism, la membru al Consiliului European de Atletism, de Ministru al Tineretului și Sportului, la director general al CSM București.

Din 2014 deține și titlul onorific de Ambasador al Turismului Românesc, alături de alte șapte personalități din viața culturală și sportivă românească.

Mesajul: Fiecare generație în parte a încercat să facă lucruri minunate pentru această țară și mă bucur că eu, Gabi Szabo, în perioada mea de glorie sportivă am putut să scriu o pagină importantă din istoria sportului românesc, istorie și poveste care mi-ar plăcea să fie duse mai departe de generațiile viitoare. Așa că pot să spun că orice lucru pe care îl faci trebuie să-l faci cu foarte mare pasiune, cu iubire pentru ceea ce vrei să faci, cu iubire pentru națiune și pentru acest popor pe care eu personal îl port în suflet și l-am dus peste tot acolo unde am concurat. Chiar și astăzi când nu mai fac sport de mare performanță, nu fac altceva decât să promovez valorile țării mele și valorile care m-au ghidat în viața aceasta până în prezent.

Galerie foto


Îți place? Spune-le și prietenilor!

685
685 puncte