Ivan Patzaichin, canotor


736
1 share, 736 puncte

 Noi suntem o generație de sacrificiu.

Cel mai cunoscut canoist român și, în egală măsură, o adevărată legendă a sportului românesc, Ivan Patzaichin este Sportivul Secolului XX.

Campionul care a cucerit apele are în palmares, la kaiac-canoe, 5 ediții ale Jocurilor Olimpice, fiind cvadruplu laureat cu aur (în 1968, 1972, 1980 și 1984) și triplu laureat cu argint. În plus, a câștigat 22 de titluri la 11 ediții ale Campionatelor Mondiale, unde a luat de 9 ori aurul. Din 1990 deține Ordinul Olimpic Colanul de Platină, cea mai înaltă distincție din lume pe care un sportiv o poate primi.

Dedicat timp de 25 ani antrenoratului, Ivan Patzaichin și elevii săi au câștigat de-a lungul timpului peste 150 de medalii olimpice, mondiale și europene.

Maestru Emerit al Sportului, Maestru Internațional al Sportului, Antrenor Emerit. Și nu doar atât! Ivan Patzaichin este și un adevărat ambasador al Deltei și ecoturismului, implicându-se în campanii şi proiecte diverse. A gândit inclusiv realizarea unei ambarcaţiuni unice în Europa care să semene cu lotca pescarilor din Deltă.

Mesajul: Pentru mine este o onoare și o satisfacție să fiu printre cei fotografiați de dumneavoastră în aceste momente deosebite pentru noi toți, pentru România. Noi suntem o generație de sacrificiu; cei care vin din spatele nostru ar trebui să nu facă aceleași greșeli si să lupte pentru ceea ce merită România.

Galerie foto


Îți place? Spune-le și prietenilor!

736
1 share, 736 puncte