Laura Badea, scrimeră


652
652 puncte

#100dechipuri, acest proiect fotografic, mi se pare o idee excelentă, mai ales că ne aflăm în An Centenar!

O adevărată ambasadoare a sportului și a spiritului sportiv, Laura Badea știe să mânuiască floreta la fel de iscusit ca oricare dintre cei trei mușchetari. Și, în plus, este prima campioană olimpică din istoria sportului românesc la floretă feminin individual.

Nimic din ce înseamnă performanță și ambiție nu-i este străin! În 23 de ani de scrimă, a cucerit 7 medalii de aur plus numeroase medalii de argint și bronz care îi completează palmaresul olimpic și competițional. În 1996, cariera ei atinge punctul culminant cu titlul olimpic la Atlanta, iar din 2013 face parte din Hall of Fame-ul Federaţiei Internaţionale de Scrimă – topul celor mai valoroşi 100 de scrimeri din toate timpurile.

Mesajul: Avem o istorie foarte bogată de care suntem mândri. Noi, românii, suntem un popor educat și muncitor, dar bineînțeles că mai sunt și excepții. Ne dorim un viitor mult mai luminos și mult mai prosper, și sunt convinsă că prin tinerii de azi vom reuși să ajungem acolo unde ne propunem, să realizăm lucruri mult mai importante pentru țară și doar în echipă putem să ajungem acolo sus.

Galerie foto


Îți place? Spune-le și prietenilor!

652
652 puncte