Mihai Covaliu, scrimer


652
4 shares, 652 puncte

#100dechipuri românești este un proiect necesar, care trebuia făcut în acest an Centenar.

Mușchetarul de aur al României și o stea a scrimei mondiale, Mihai Covaliu este stilul!

Ca sportiv, a petrecut 10 ani în vârful ierarhiei mondiale. Prin ambiția și tehnica lui, sabia românească a obţinut primul titlu olimpic din istorie.

Ca antrenor, a transformat echipa de sabie a României într-o forță a lumii și a cucerit în 2009 prima medalie de aur din istoria sabiei românești.

Din palmaresul lui Mihai Covaliu fac parte 2 trofee olimpice la Jocurile Olimpice din 2000 și Olimpiada din 2008, multiple titluri de campion mondial si european și, bineînțeles, o salbă de medalii și distincții. Toate îi confirmă valoarea, întregesc o carieră de excepție și îl plasează printre cei mai bun scrimeri ai lumii din toate timpurile.

De la campion, la antrenor, de la Preşedinte al Federaţiei Române de Scrimă, la Hall of Fame-ul Federaţiei Internaţionale de Scrimă și Preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, locul său este, fără nicio îndoială, pe cea mai e cea mai înaltă treaptă a podiumului.

Mesajul: Totul se face acum la un click distanță. Cred că ar trebui să găsim o cale de mijloc între viteza în care se trăia atunci și viteza pe care o avem acum. Sigur, nu stă nimeni să ne aștepte, lucrurile merg în direcția în care trebuie să meargă și noi trebuie să găsim acele resorturi, acele valori, care să ne permită să facem lucruri bune, de calitate, care să dăinuie încă 100 de ani. Le-am spus copiilor mei că sportul este opțiune foarte frumoasă dar, indiferent de ceea ce vor dori ei să facă în viață, să fie cei mai buni.

Galerie foto


Îți place? Spune-le și prietenilor!

652
4 shares, 652 puncte