Nadia Comăneci, gimnastă


781
1 share, 781 puncte

Nadia Comăneci, „Zeiţa de la Montreal”
La 14 ani uimea lumea sportului şi devenea prima gimnastă de pe mapamond care obţinea nota 10, la paralele, la Jocurile Olimpice de la Montreal. Tot mapamondul s-a deschis spre acest sport unde se născuse perfecţiunea şi pronunţa numele Nadia Comăneci, sportiva care o inventase.
România îi datorează Nadiei faima, faptul că ţara noastră a devenit graţie performanţelor ei un punct de reper pe harta mondială a sportului. Nu este lipsit de importanţă că „fenomenul Nadia“ a umplut sălile de gimnastică de copii, care-şi doreau să-i calce pe urme. Talentul extraordinar al gimnastei a fost completat de un psihic deosebit, o stăpânire de sine incredibilă, un sportiv care nu ştim dacă se va mai naşte.
„Sunt onorată să fac parte din acest unic și memorabil proiect şi sper ca acest proiect să fie o istorie pentru generațiile care vin și care doresc să găsească o motivație pentru a atinge succesul”, mărturiseşte Nadia Comăneci, născută în 1961, la Oneşti.
Mesajul pentru generaţiile următoare: „Educaţia de la părinţi este foarte importantă şi va rămâne şi peste 100 de ani. Dacă mă raportez la sport, posibilităţile pentru femei nu erau foarte multe în vremea când am început să fac eu gimnastică. Este important ca fiecare copil să facă sport, deoarece te învaţă multe lucruri de care te loveşti în viaţă şi, în acelaşi timp, te ajută să fii un om de succes mai târziu. Eu încerc, prin ceea ce am învăţat, să redau o mică oportunitate pentru copii, să-i educ pe ei şi părinţi cât de important este să fi implicat în sport“

Galerie foto


Îți place? Spune-le și prietenilor!

781
1 share, 781 puncte