Simona Halep, tenismenă


15306
115 shares, 15306 puncte

Actualul #1 WTA, Simona Halep, a avut în #2018 cel mai bun an din carieră. A reușit să domine autoritar clasamentul WTA și să își îndeplinească visul cel mare, acela de a câștiga un turneu de Grand Slam, la Roland Garros. În octombrie 2018, a şi fost desemnată „cea mai bună jucătoare a anului în circuitul profesionist feminin de tenis (WTA)“.
Sportiva a devenit lider în clasamentul WTA pentru prima oară în octombrie 2017 şi l-a petrecut pe prima poziţie mondială aproape integral în 2018. Ascensiunea sportivei este una fulminantă, dacă luăm ca reper luna mai a anului 2013, când ocupa locul 64 WTA.
Simona a reusit în câţiva ani să devină idolul a milioane de români, model pentru copii şi tineri, campioana care duce cu
mândrie numele Romaniei in lume. „Este o jucătoare cu o luciditate incredibilă pe care nu şi-o pierde în momente foarte dificile, reuşeşte să schimbe tactica în timpul jocului în funcţie de ce vine de dincolo de fileu. Un psihic de concurs comparabil cu al ei n-am văzut, în jumătatea de secol de când mă uit la sportivele românce, decât la Nadia Comăneci“, Cristian Tudor Popescu, jurnalist.
Mesajul: Mama mi-a spus, înainte de a ajunge aşa de sus, că înainte de toate trebuie să fiu om. Acest sfat l-am avut mereu în gând şi o să-l am toată viaţa. Chiar daca sunt numarul 1 mondial în tenisul feminin, sunt om. Pe teren şi în viata de zi cu zi. Sfatul meu pentru generaţiile următoare este: pentru a reuşi ce vă doriţi trebuie foarte multă disciplină, multă muncă şi încredere.

Galerie foto


Îți place? Spune-le și prietenilor!

15306
115 shares, 15306 puncte